ANDA DAH LAMA ‘TRADE’ TAPI MASIH LAGI TAK YAKIN DI MANA ‘ENTRY’ DAN ‘EXIT’ YANG JITU?

Anda perlukan senjata yang betul untuk bertempur di medan yang berlainan :

Video Cara Menggunakan Indicator Seperti Di Atas : 

saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

Video Cara Menggunakan Indicator Seperti Di Bawah : 

Kenapa pemilihan indicators yang bersesuaian dengan trading anda amat penting?

  1. Bagaimana untuk mendapatkan indicator seperti gambar di atas ini ?
  2. Di dalam trading, anda tidak boleh terlalu bergantung kepada hanya satu teknik semata-mata. 
  3. Cuba anda renung kembali, kenapa terdapat pelbagai jenis teknik dan indicators yang dicipta dan digunakan untuk membantu trading?
  4. Ianya tidak lain dan tidak bukan untuk memberikan anda kejelasan dan ketepatan sama ada untuk entry atau untuk exit atau sama ada perlu hold atau sudah tiba masa untuk keluar dari kaunter yang anda beli. 
  5. Di dalam Secret Group Wave Traders di bawah EzyPro Trading Methods , kami telah menyediakan beberapa senjata yang berguna untuk anda sebagai traders yang berada di dalam group Wave Traders trade dengan lebih jelas dengan ketepatan yang lebih jitu.
  6. Anda tahu dengan jelas di mana harga akan membuat puncak tertinggi dan anda tahu juga dengan jelas di mana tempat yang boleh menjadi bottom kepada kejatuhan harga. 
  7. Indicator dan signal yang disediakan membantu anda mendapatkan ketepatan bacaan ini.
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

Apa perbezaan custom made indicators berbanding indicator original?

  1. Dengan adanya custom made Indicator ianya dapat memberikan signal entry, exit, extreme bottom, dan extreme top, yang lebih tepat dan anda akan lebih yakin dan berani untuk membuat keputusan trading, kerana signal hanya akan muncul apabila syarat-syarat dipenuhi.
  2. Walaupun tidak boleh dikatakan signal 100% tepat, tetapi dalam kebanyakkan masa signal yang terhasil boleh digunakan dengan berkesan. 
  3. Dengan menggunakan indicators EZP v0.1 ini anda akan dapat trade dengan lebih terpandu, tenang, jelas dan dapat bentindak dengan jitu. 
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

Apa yang kami sediakan untuk membantu anda trade dengan lebih tepat dan jelas?

  1. Di dalam group EZP Indicators kami telah menyediakan lebih dari 10 indicators custom made khas untuk anda.
  2. Anda tidak perlu gunakan kesemua sekali serentak. 
  3. Cukup hanya dengan menggabungkan 3-4 indicator sahaja dalam satu-satu masa untuk mendapatkan signal yang lebih tepat dan berkesan. 

Berikut adalah indicators yang disediakan khas untuk anda:

  1. Fish Eggs Modified indicators 2 (FE2Mod) – FE2Mod adalah indicators Oscillators khas gabungan beberapa indicators untuk penentuan momentum, dan trend fasa oversold dan overbought.  indi ini membantu anda melihat dengan lebih jelas dan tepat di mana berlakunya, bermula dan tamat fasa oversold dan overbought pada chart di tradingview  ✅ | RM500 versi  upgrade daripada indicators asal FE2Mad/ SSRXFE dan CRSI Mod. 
  2. Simplified UTC (S.UTC) – Power Swing Indicator , anda boleh nampak dengan jelas kawasan BULLISH dan BEARISH pada chart di tradingview  ✅ | RM750 versi  upgrade daripada indicators asal 3S.UTC dan ZZ2. 
  3. Entry Exit Signal Modified (E2S Mod) – Indicators E2S Mod ini adalah indicators rujukan utama untuk anda membuat keputusan entry dan exit.  Ini adalah kerana secara psikologinya anda memerlukan satu signal yang tetap dan sistematik untuk anda mendapat keyakinan untukmembuat entry dan exit yang terbaik. ✅ | RM650 versi  upgrade daripada indicators asal E2S. 
  4. Connor Rsi Modified (CRSI Mod) – CRSI ini adalah satu daripada senjata utama untuk scalper membuat keputusan yang tepat untuk membuat entry dan exit berdasarkan volatiliti pada chart. ✅ | RM450 versi  upgrade daripada indicators asal CRSI. 
  5. Fish Eggs Mad (FE2Mad) – Ini adalah indi upgrade kepada indicators asal sebelum ini SSRXFE yang telah saya tamatkan perkongsiannya. Indi FE2mad ini mempunyai fungsi yang sama sahaja dengan FE2Mod hanya tiada tambahan CRSI pada indi ini. ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators
  6. ZigZag 2 (ZZ2) – Indicators ini adalah gabungan daripada 3 indicators asas yang penting iaitu Zig Zag indicator, Automatik Support and resistant indicators dan reversal candle signal. Ini memudahkan anda membuat kajian chart yang lebih sistematik dan tepat.  ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators
  7. DC Support Resistant Lines (DCSRL) – Indicators akan plot garisan support dan resistant secara automatik kepada anda pada chart dan memberikan anda idea yang jelas di mana harga akan berhenti pada support dan resistant.  ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators
  8. Reversal Candle Signal (RCS) – Indicators akan plot anak panah putih menaik apabila candle berada dalam fasa bullish dan anak panah merah menurun apabila candle berada dalam fasa bearish.  ✅ | RM550 indi ini lebih tepat berbanding Heikin Ashi Chart
  9. ZigZag Wave – Indicators ini akan plot secara automatik garisan zig zag pada chart anda untuk anda melihat sendiri wave yang terbentuk pada chart dan amat berguna sekiranya anda seorang pengguna Elliot Wave yang mahir.  ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators
  10. BMX Type R DL – Indicators ini adalah berasaskan Bollinger band, moving average, Royal band dan beberapa lagi overlay indicators yang saya rasakan agak lengkap sebagai satu trading sistem tersendiri, ianya juga hadir dengan signal entry exit sendiri yang akan muncul pada plot di chart.  ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators.
  11. Net Volume Price (NVP) – Indicators ini adalah berasaskan volum dan mengambil kira pembentukan body candle untuk menentukan adakah volum bar yang terbentuk signifikan positif atau negatif.  ✅ | RM0 percuma sahaja kepada anda yang langgan pakej indicators.
  12. FujiBMX hybrid  – Indicators ini adalah gabungan lengkap beberapa indicators yang menjadi satu trading sistem tersendiri. Terdapat sekali beberapa signal penentuan entry exit, extreme top dan extreme bottom pada chart untuk anda membuat keputusan entry dan exit.  ✅ | RM650 boleh menggunakan indi ini sebagai trading sistem yang lengkap.
  13. Royal Band Breakout (RBB) – Indicators ini adalah berasaskan modified Bollinger Band yang memberikan anda visual impak bilakah chart berada dalam fasa bullish dan bila pula fasa bearish untuk anda membuat keputusan trade yang lebih sistematik dan tepat.  ✅ | RM650 versi modified daripada BB.
  14. Gann Square of 9 Lines 2.11 – 10.00 EZP – Indicators ini adalah berasaskan gann Square of 9 untuk harga kaunter dari RM2.11 sehingga RM10.00 yang saya ubah menjadi Gann Lines pada chart untuk memudahkan anda melihat di mana strong support dan strong resistant yang berlaku pada chart.  ✅ | RM100 versi modified daripada gann Square of 9 classic.
  15. Gann Square of 9 Lines 0.02 – 2.11  EZP – Indicators ini adalah berasaskan gann Square of 9 untuk harga kaunter dari RM0.02 sehingga RM2.11 yang saya ubah menjadi Gann Lines pada chart untuk memudahkan anda melihat di mana strong support dan strong resistant yang berlaku pada chart.  ✅ | RM100 versi modified daripada gann Square of 9 classic.

Penerangan ringkas sebahagian daripada indicators :

Fish Eggs 2 Modified (FE2Mod) .

  • Indicator ini berfungsi untuk memberikan anda visual impak yang jelas di mana berlakunya oversold dan overbought pada chart. 
  • Selain itu juga anda dapat membaca trend dengan jelas berdasarkan histogram purple dan putih yang ada yang berfungsi untuk menentukan bullish dan bearish zone di mana anda tahu adakah harga masih berada di dalam bullish zone ataupun sudah memasuki bearish zone berpandukan warna pada indi tersebut. 
  • Indicator ini sesuai untuk digunakan semasa swing , medium to long term trading. 
  • Terdapat juga beberapa signal penting yang  saya letakkan berdasarkan beberapa syarat-syarat yang reliable untuk membantu anda trade dengan lebih tepat. 
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

BMX Type-R indicator .

  • BMX Type-R adalah versi modifikasi BMX asal.
  • BMX Type-R mempunyai Royal Band yang berwarna kuning sebagai signal utama penentuan support terakhir dan kawasan oversold. 
  • Indicator ini memberikan kejelasan yang lebih jelas berbanding BMX asal kerana hanya signal penting sahaja ditayangkan.
  • Indicator BMX Type-R ini paling berkesan untuk posisi swing. 
  • BMX Type-R ini tidak dijual, tetapi saya memberikan indicator ini percuma sahaja kepada ahli-ahli Secret group Online Coaching Wave Traders. 

FE2Mad versi upgrade daripada SSRXFE .

  • Indicator ini saya hasilkan khas untuk melihat trend short, medium dan juga long term.
  • Anda boleh lihat dengan jelas di mana kawasan harga oversold dan harga overbought.
  • Bilakah harga dah ready untuk pecah kawasan oversold dan menaik ke atas. 
  • Wave yang naik dan turun pada  Oscillator ini memberikan anda idea ke mana arah tuju harga akan pergi ke hadapan. 
  • Titik-titik kuning tersebut saya namakan telur ikan.
  • Apabila banyak telur ikan terbentuk maka anda hanya perlu tunggu sahaja waktu telur-telur ikan itu akan menetas.
  • Signal telur akan menetas adalah apabila munculnya icon diamond yang berwarna purple bersama dengan telur-telur ikan tersebut.
  • Kadang-kala ada telur yang pecah pra-matang, tetapi anda boleh tahu melalui garisan putih purple di tengah-tengah indicator tersebut,  bilakah waktu terbaik untuk telur-telur ikan tersebut menetas dan harga akan panjat ke atas selepas itu. 

CRSI indicator .

  • CRSI adalah indicator kegemaran pada scalper.
  • Tujuan utama indicator in iadalah untuk melihat di mana berlakunya extreme top dan extreme bottom. 
  • Kenapa pentingnya mengetahui di mana extreme top dan extreme bottom?
  • Ianya adalah kerana ramai traders tidak tahu di mana akan berlakunya extreme top dan masuk pada harga tertinggi.
  • Menyebabkan ramai yang beli ketika harga di puncak.
  • Ianya seumpama anda terkandas di puncak gunung dan tidak dapat turun melainkan terjun.
  • Apa yang menariknya indicator ini adalah bentuknya seakan-akan gunung fuji. 
  • Apabila ada  puncak gunung 80 garisan merah maka anda akan tahu bahawa harga telah berada di puncak.
  • Manakala apabila jatuh ke bawah garisan 20 hijau di dasar lembah laut merah, anda akan lihat harga telah cecah extreme bottom dan akan ada potensi untuk rebound.
  • Walaupun saya tidak boleh mengatakan signal indicator ini 100% tepat, apa yang boleh saya katakan adalah ianya amat membantu di dalam trade dan juga boleh diharap dan berkesan.
  • Anda akan nampak dengan jelas kitaran naik turun harga dari puncak ke lembah dan dari lembah dan ke puncak gunung.  

ZZ2 indicator .

  • ZZ2 adalah gabungan daripada 3 indicators asas iaitu zigzag wave, candle reversal signal, dan automatik support dan resistant. 
  • Gabungan ketiga-tiga indicators ini memberikan anda idea yang lengkap di  manakah cande akan melantun pada support dan berhenti pada resistant pada chart.
  • Zigzag wave juga memberikan anda idea arah tuju Wave chart tersebut dengan lebih jelas.
  • Candle reversal signal akan diterangkan lebih lanjut selepas ini.

3.UTC indicator.

  • Indicator ini adalah paling sesuai sekiranya anda ingin swing dalam tempoh masa yang lama.
  • Cara bacaan indicator ini adalah berdasarkan saiz signal segitiga yang muncul.
  • Kawasan bullish dan bearish zone ditentukan sama seperti indicator EZP. 
  • Yang membezakannya adalah entry point di antara indicator EZP dan S.UTC ini.
  • Anda dapat trade dengan lebih yakin dan sistematik berdasarkan indicators ini kerana ianya hadir bersama automatik  support dan resistant dan plot kawasan bullish dan bearish yang jelas.
  • Terdapat juga Entry dan Exit signal tersedia untuk anda membuat keputusan yang lebih yakin kerana signal yang muncul adalah tidak melibatkan emosi tetapi berdasarkan syarat-syarat khas yang berulang-ulang yang terdapat pada natural chart behaviours. 
  • Indi ini adalah indi utama yang saya sendiri gunakan dan ajarkan di dalam group VIP client CDS saya.
  • Majoriti ahli group VIP client mengatakan trade adalah lebih mudah dan sistematik berdasarkan indicators ini.
  • Anda tidak akan mendapati indicators ini di luar sana kerana ianya adalah hasil kajian saya sendiri dan coding berdasarkan kefahaman saya sendiri. 
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

Gann Square of 9 Supports and Resistants Lines.

  • Indicator ini adalah paling penting untuk traders di dalam menentukan di mana support dan resistant yang kuat dan kurang kuat.
  • Garisan Merah mewakili Support atau Resistant yang kuat berdasarkan carta Gann Square of 9, manakala garisan Biru pula mewakili Support atau Resistant yang kurang kuat berbanding garisan merah.
  • Penentuan support dan resistant berdasarkan kiraan Gann Square of 9 adalah popular di kalangan traders dan boleh dikatakan amat reliable, walaupun tidak boleh dikatakan 100 peratus tepat, tetapi ianya berguna di dalam trade sama ada short term ataupun long term.
  • Dengan adanya garisan support dan resistant yang tersedia pada chart anda boleh trade dengan lebih mudah dan ada panduan yang jelas semasa trade. 
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

Royal Band Breakout [RBB] indicator.

  • Indicator ini adalah amat reliable sekiranya anda memang bertujuan untuk swing kerana anda dapat tahu bilakah harga akan mula membuat reversal ke atas daripada kedudukan harga yang paling bawah.
  • Cara untuk membaca indicator RBB dan Overlay RBB amat mudah.
  • Sekiranya ada munculnya tanda signal segitiga putih dan kedua-dua incicator dan overlay ada kesinambungan di antara satu sama lain maka sesuai untuk anda membuat entry.
  • Untuk menggunakan indicator RBB sahaja pun ianya amat reliable.
  • Anda boleh gunakan dengan Indicator FujiMa , BMX type-R atau mana-mana indicator Overlay yang anda suka.
  • RBB indicator dan overlay indicator sudah cukup power untuk anda gunakan di dalam trading anda untuk hasil swing yang optimum.
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

FujiBMX Hybrid - Power Indicator.

  • Indicator ini adalah core kepada trading ahli-ahli Group Indicator EZp v0.1. 
  • Ianya adalah senjata utama untuk para traders berjuang dan menghasilkan profit berdasarkan signal entry, extreme top dan bullish dan bearish area (zone). 
  • Di samping itu juga terdapat beberapa signal yang membantu anda untuk trade dengan lebih jelas dan terpandu.
  • Terdapat signal entry, re-entry dan signal trend continuation untuk anda gunakan dan membuat keputusan sama ada untuk entry, exit dan hold selagi mana signal masih menunjukkan kekuatan trend dan momentum harga.
  • Untuk mendapatkan keuntungan maksimum anda hanya perlu tukarkan time frame kepada time frame lebih besar seperti weekly untuk melihat kekuatan trend berdasarkan signal yang dikeluarkan oleh indicator POwer FujuBMX Hybrid ini. 
  • Dengan menggunakan signal yang ada anda dapat meningkatkan potensi profit dan mengurangkan kerugian di dalam trading anda. 
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2
saham bursa celik saham bursa indicator power saham bursa celik saham bursa trading saham bursa 2 rgtech 2

FujiBMX Hybrid - Power Indicator .

  • Indicator FujiBMX hybrid adalah Indicator utama di dalam Pakej EZP Indicators V0.1.
  • Indi ini membantu traders untuk mengenalpasti di mana entry dan exit.
  • Di mana extreme bottom sebelum harga reverse kembali ke atas dan di mana pula extreme top sebelum harga retrace ke bawah.
  • Traders juga dapat melihat di mana last support dan last resistant berdasarkan Royal Band Upper dan Lower.
  • Manakala BULLISH dan BEARISH zone yang berwarna hijau dan merah membantu traders mengenalpasti di mana zone harga berada sama ada masih uptrend (BULLISH) atau sudah menjadi downtrend (BEARISH).  

E2S Mod - Entry Exit Signal Modified.

  • Signal Ini adalah pelengkap kepada Indicator yang lain.
  • Label yang muncul “entry” dan “exit” memberikan traders titik entry dan exit yang sharp berdasarkan pergerakan harga.
  • Boleh lihat video di bawah ini untuk penerangan lebih jelas.  

Kesemua indikator yang ada bernilai RM5200.00.

Tetapi saya berikan pada harga special, hanya RM1500 sahaja semua sekali termasuk group diskusi di telegram.  

Anda juga layak menyertai Group VIP Client (setelah anda mendaftar akaun CDS Mplus under saya) dengan melanggan pakej Indicator ini.

ANDA DAH ADA AKAUN CDS SAHAM?

Sertai Channel Telegram melalui link ini untuk step-step buka akaun CDS Mplus ONline sekarang
Client under CDS saya sahaja layak untuk diskusi kaunter2 berpotensi subscribe pakej ProTraders..

Sila klik link ini sekiranya tidak berjaya klik link yang diberikan di atas :  https://t.me/bukaCDSonline